Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török Kupa: hihetetlen izgalmak után dőlt el a kupa sorsa

A Kayserispor második kupadöntőjére készült, míg a Sivasspor először jutott a döntőbe.

A két csapat találkozója nem hozott túl magas színvonalú játékot az első félidőben. Viszont az első játékrész egyetlen kaput eltaláló lövése gólt eredményezett. A 33. percben a Kayserispor középpályása Civelek talált be.
A második félidőre rákapcsolt a Sivasspor, ennek a 62. percben lett meg az eredménye, akkor a gaboni, Appidangoye góljával egyenlítettek. A rendes játék időben, már egyik csapat sem tudott betalálni, így a hosszabbításra maradt a döntés.
A ráadást a Sivasspor kezdte jobban, a 95. percben egy újabb afrikai légiós, az elefántcsontparti, Gradel szállította a következő gólt. A folytatásban viszont a Kayserispor játszott fölényben, ami a hosszabbítás második félidejére érett góllá, a 107. percben Parlak egyenlített. Azonban nem sokáig örülhettek, mivel a Sivassporban betalált egy újabb afrikai légiós, a szenegáli Konaté mindössze becserélése után két perccel szerzett győztesgólt. A hátralévő időben a Kayserispor hiába alakított ki helyzeteket, nem tudtak újabb gólt szerezni. Így 55 éves története során először nyerte meg a Török Kupát a Sivasspor.

Kayserispor – Sivasspor 2-3 (1-0) h. u.
Helyszín: Isztambul, Atatürk Olimpiyat Vezette: H. U. Meler
Gólszerzők: Civelek (33.), Parlak (107.) ill. Appidangoye (62.), Gradel (95.), Konaté (113.)