Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: tíz gól sem volt elég a Fluminense továbbjutásához – videóval

A második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozatnak számító Copa Sudamericana zárófordulójának péntek hajnali játéknapján a Fluminense csapata tíz lőtt góllal rekordot állított fel a torna történetében…

(Photo by Buda Mendes/Getty Images)

A Fluminense gárdája 10-1-es győzelmet aratott a bolíviai Oriente Petrolero vendégeként, ennek ellenére képtelen volt kiharcolni a továbbjutást, csak második helyen végzett a csoportjában. A riói csapat soraiból Matheus Martins és Germán Cano egyaránt triplázni tudott, további négy-négy játékos pedig egy-egy találattal vette ki a részét. A két csapat nem volt egy súlycsoportban, a vendégek már az első percben vezetést szereztek, és az első negyedóra végén, amikor a hazaiak betaláltak, már csak 1-3-ra tudtak szépíteni. Sokmindent az sem változtatott meg, hogy a 27. percben mindkét oldalt kiállítottak egy-egy játékost. A félidőre már 6-1 volt a brazil csapat előnye, és a második játékrészben azért elhelyeztek újabb négy találatot a teljesen hitevesztett ellenfél kapujába, köztük a két mesterhármas is kialakult.

Korábban a második számú dél-amerikai sorozat történetében egyetlen csapat sem tudott tíz gólt szerezni, így rekordot állítottak fel, azonban egy ponttal lemaradtak a csoportelső Unión Santa Fé mögött, így aligha örülhettek a bravúrnak.

Oriente Petrolero (bolíviai) – Fluminense (brazil) 1-10 (1-6)
Gólszerzők: S. Álvarez (15.), ill. Matheus Martins (1., 40., 54.), Cano (9., 13., 58.), Jhon Arias (17.), Caio Paulista (36.), Manoel (66.), Willian (75.)
Kiállítva: J. Rojas (27.), ill. Nonato (27.)

A csoport végeredménye

Standings provided by SofaScore LiveScore