Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték Chile új szövetségi kapitányát – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően argentin szakembert neveztek ki a 2022-es világbajnokságról lemaradó chilei válogatott élére…

A chilei labdarúgó-szövetség csütörtöki bejelentése értelmében a legutóbb Paraguay válogatottját irányító Eduardo Berizzo lett a chilei válogatott újdonsült szövetségi kapitánya.

Az újonnan kinevezett szakember 2019 februárjától 2021 októberig tevékenykedett előző állomás helyén, két és fél éves regnálása alatt igazán komoly átütő sikert képtelenek voltak elérni. Az 52 esztendős tréner két kontinenstornán vezette Paraguayt, ám a 2019-es és az idei Copán éppúgy a negyeddöntő jelentette számukra a végállomás tizenegyesrúgások révén. Két évvel ezelőtt a végső győztes brazilok, az idei tornán pedig a negyedik helyen végző Peru ellen kényszerült főhajtásra az orosz rulett végén. Vagyis mindkétszer közel álltak ahhoz, hogy akár a négy közé jussanak, ami máris más megvilágításba helyezte volna a megítélését.

A Newell’s Old Boys és a River Plate egykori 13-szoros argentin válogatott középhátvédje edzői pályafutása elején Marcelo Bielsa segédje volt 2007 és 2010 között a chilei válogatottnál, majd 2011-ben néhány hónapig irányította az Estudiantes La Platát – kizárólag ekkor dolgozott hazájában. Ezután közel három éven át a chilei O’Higgins vezetőedzője volt, mellyel bajnokságot és szuperkupát nyert, majd 2014 és 2017 között három éven át a Celta Vigo szakmai munkáját irányította. Továbbra is maradt Spanyolországban, és az argentin válogatotthoz távozó Jorge Sampaoli helyét vette át a Sevilla kispadján, de sem ott, sem pedig az Athletic Club élén nem tudott gyökeret verni magának.

Az idei vb-ről lemaradó chilei válogatottat az elmúlt bő egy évben az uruguayi Martín Lasarte irányította.