Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol támadó az Arsenal radarján – sajtóhír

Spanyol sajtóinformációk szerint a csatárt kereső Arsenal csapata nyitott lenne az Atlético Madrid birtokában lévő rutinos csatár megszerzésére…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A Sport információi szerint az Arsenal együttese meg akarja szerezni Álvaro Morata játékjogát az Atlético Madrid együttesétől, miután az őt az elmúlt idényben kölcsönző Juventus gárdája nem akarja véglegesíteni és újból kölcsönvenni sem a spanyol válogatott támadót.

A 29 éves spanyol csatár 2020 nyarán tért vissza az általa korábban már 2014 és 2016 között is erősített torinói gárdához, amely két évre vette őt kölcsönben, és bár a játékos már januárban nyitott lett volna a távozásra, Allegriék idény közben nem akarták elengedni őt. Morata az elmúlt szűk két szezonban minden sorozatot figyelembe véve 92 mérkőzés alatt 32 gólt szerzett az “Öreg Hölgy” színeiben, ebből 20-at az előző idényben, a többi tizenkettőt a legutóbbi kiírás alatt szorgoskodta össze. Ennek ellenére 35 millió eurót a Juventus nem akart fizetni érte.

Morata annak idején a Real Madrid nevelése volt, később pedig spanyolországi hazatérése alkalmával az Atlético Madrid színeiben mutatta meg magát, míg Juvét azelőtt már 2014 és 2016 között szintén szolgálta. Ugyanakkor London sem ismeretlen számára, hiszen 2017 és 2019 között másfél szezon alatt a Chelsea futballistája volt, ahol 72 mérkőzés leforgása alatt 24 találatig jutott.