Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Vinicius és Courtois szállította a Real Madrid 14. BL-győzelmét! – videóval

2018 után ismét összecsapott egymással a Real Madrid és a Liverpool a Bajnokok Ligája fináléjában. A kérdés az volt, hogy a Real 14. vagy a Liverpool 7. alkalommal emelheti-e magasba a trófeát.

(Photo by Michael Regan – UEFA/UEFA via Getty Images)

36 perces csúszással, de elkezdődött a BL-döntő, amelyet igen óvatosan kezdtek meg a felek. A 15. perctől aztán egyre jobban átvette az irányítást a Liverpool, amit először Salah közelről leadott lövése jelzett, de Courtois leért a kísérletre. Ezt követően a 21. minutumban az első játékrész legnagyobb lehetősége alakult ki. Mané cselezte be magát a büntetőterületen belülre, majd ígéretes lövést eresztett meg, ám Courtois hatalmas bravúrral a kapufára tudta tolni a játékszert. A Real Madrid az első 45 percben nem tudta veszélyeztetni Alisson portáját, de a nagyszünet előtt Benzema majdnem előnyhöz juttatta a madridiakat, viszont lesről talált be, így végül nem adta meg a gólt Clément Turpin játékvezető.

A második félidő is hasonló mederben folyt, a Real némileg talán támadóbb felfogásban vágott neki a második 45 percnek. Az 59. percben aztán megszerezte a vezetést a madridi gárda. Valverde beadására ugyanis a hosszún Vinicius érkezett őrizetlenül, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia a játékszert, 0-1! A 64. minutumban Salah járt közel az egyenlítéshez, Courtois azonban ezt is hárítani tudta nagy bravúrral. A 69. percben újabb komoly védést kellett bemutatnia a belga hálóőrnek, aki ezúttal is Salah eszén járt túl. A 83. percben Courtois újabb párbajt nyert meg az egyiptomi támadóval szemben, ezúttal egy közelről leadott lövést tudott hatalmas bravúrral szögletre ütni. A véghajrában már nem alakult ki újabb komoly helyzet, hiába próbált meg mindent a Klopp-legénység. A Real Madrid így története során 14. alkalommal nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot!

Liverpool – Real Madrid 0-1 (0-0)
Helyszín: Stade de France Vezette: C. Turpin
Gólszerző: -ill. Vinicius (59.)
Sárga lapok: Fabinho (62.) ill.-
Kiállítás:ill.

Liverpool: Alisson – Robertson, van Dijk, Konaté, Alexander-Arnold – Thiago (Firmino 77.), Fabinho, Henderson (Keita 77.) – Diaz (Jota 65.), Mané, Salah Vezetőedző: Jürgen Klopp

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric (Ceballos 90.), Casemiro, Kroos – Valverde (Camavinga 85.), Benzema, Vinicius (Rodrygo 90+3.) Vezetőedző: Carlo Ancelotti

 

A mérkőzés összefoglalója: