Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Neymar duplájával győztek a brazilok Dél-Koreában – videóval

Magyar idő szerint a csütörtöki kora délutáni órákban két olyan felkészülési mérkőzést rendeztek a Távol-Keleten, melyeken egy-egy ázsiai csapat látott vendégül egy-egy dél-amerikai ellenfelet…

(Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images)

A dél-amerikai vb-selejtezőket veretlenül záró (?) Brazília a papírformának megfelelően, 5-1-re diadalmaskodott Dél-Korea vendégeként Szöülban. A Selecao már az első öt perc után magához ragadta az előnyt, ugyanis Fred elfutását követően Richarlison juttatta be a játékszert a hazai kapuba. A dél-koreai válogatott az első félóra végén némileg váratlanul, szinte a semmiből kiegyenlített Hwang Ui Jo jóvoltából. Közvetlenül a szünet előtti percekben viszont Neymar hibátlan büntetőjével a brazilok újra lépéselőnybe kerültek. A térfélcsere után is lendületben maradtak, több kihagyott lehetőség után bő tíz perc telt el a folytatásból, amikor a favorit újabb tizenegyest harcolt ki, Neymar pedig ezt is biztos lábbal értékesítette, miután testcselek után nemes egyszerűséggel begurította a labdát a hálóba. A továbbiakban még Raphinha járt a legközelebb a gólhoz, ám lövését Kim védeni tudta. A hajrában mindkét csapat több cserélt eszközölt, Neymart Philippe Coutinho váltotta, aki tíz perccel a lefújás előtt megszerezte csapata negyedik találatát. A végeredményt a hosszabbításban a szintén kispadról beállított Gabriel Jesus találata alakította ki, Szonék erejéből a becsületgólra sem futotta.

Dél-Korea – Brazília 1-5 (1-2)
Gólszerzők: Hwang Ui Jo (31.), ill. Richarlison (7.), Neymar (42., 57. – mindkettőt büntetőből), Coutinho (80.), Gabriel Jesus (90+3.)

 

Japán válogatottja magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a világbajnokságról lemaradó Paraguay felett Szapporóban. Az első félidőben a dél-amerikai csapat egy darabig még tartotta magát, a játékrész hajrájában viszont kétszer is góllá érett a házigazda fölénye. Előbb Haraguchi kiugratásából Takuma Asano szerzett gyönyörű, átemelős ziccergólt, majd Daichi Kamada fejjel vette be Rojas ketrecét. Egy óra játék után egy lefordulást követően Derlis González találata zárkóztatta közelebb a paraguayi válogatottat, azonban a házigazda egy perc múlva visszaállította a megnyugtató, kétgólos különbséget Kaoru Mitoma jóvoltából. A 4-1-es végeredményt a hajrában a csereként beküldött Ao Tanaka gólja állította be.

Japán – Paraguay 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Asano (36.), Kamada (42.), Mitoma (61.), Tanaka (85.), ill. D. González (60.)