Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tévez bejelentette visszavonulását

A pályafutását egy éve szüneteltető argentin klasszis meghozta végleges döntését aktív karrierje befejezéséről…

 

A pályafutását egy éve szüneteltető veterán Carlos Tévez megerősítette visszavonulását, 38 esztendősen végleg szögre akasztja a stoplist:

“Visszavonultam. Befejeztem a pályafutásomat. Nagyon sok ajánlatot kaptam, de szeretném a családommal tölteni a továbbiakban az időmet.”

Hazájában eleinte az All Boys, majd az örök szerelmének vallott Boca Juniors csapatában szerepelt, utóbbihoz később többször is visszatért. Kipróbálta magát a brazil Corinthians együttesében, míg európai kalandozásai során a West Ham United (2006-2007), a Manchester United (2007-2009), a Manchester City (2009-2013) és a Juventus (2013-2015) csapatait erősítette. Ezt követően visszatért a Xeneizéhez, melyet átmenetileg újból elhagyott és kipróbálta magát a kínai Szuperligában szereplő Shanghai Shenhua csapatában, de 2018-ban újból visszatért az arany-kékekhez, akiket múlt nyárig szolgált és segített újabb sikerekhez.

Tévez pályafutása során számtalan egyéni elismerés mellett a Bocával öt bajnok címet, egy Copa Argentinát és egy Copa de la Liga Profesionalt nyert, miközben tagja volt 2003-ban a Libertadores-kupa-győztes és az Interkontinentális Kupa-győztes csapatnak, 2004-ben pedig a Copa Sudamericanát bezsebelő együttesnek. Mindemellett összesen háromszor nyert angol bajnokságot, egyszer FA-kupát, valamint kétszeres olasz bajnoknak és egyszeres olasz kupagyőztesnek mondhatja magát, miközben a “vörös ördögökkel” 2008-ban elhódították a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnoki címet.

2004 és 2015 között 76 alkalommal viselhette az argentin válogatott szerelését. 2006-ban és 2010-ben vett részt világbajnokságon, a 2014-es mundialon ezüstérmes csapatnak azonban nem volt tagja, mert Alejandro Sabella kapitánysága idején nem számoltak vele a keretben. 2003-ban U20-as világbajnok, 2004-ben olimpiai bajnok lett, pályafutása során három Copa América-ezüstéremig jutott a nemzeti csapatával. 2016-ban már nem került be a centenáriumi kontinensviadalra készülő együttesbe, mint ahogyan a 2018-as világbajnokságon szenvedő csapatban sem volt ott.