Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Augusztusban újraindulhat az ukrán bajnokság

Az ukrán bajnokság (Premjer Liga) 2021-2022-es kiírásának küzdelmeit februárban az orosz-ukrán háború miatt függesztették fel, majd áprilisban a bajnoki idény törlése mellett döntöttek

A háború ellenére azt tervezi az Ukrán Labdarúgó Szögetség, hogy augusztusban újraindítja a bajnokságot, miután erre engedélyt kapott Volodimir Zelenszkij elnöktől.

A szervezet elnöke, Andrij Pavelko nem csak az ukrán miniszterelnökkel, hanem a FIFA és az UEFA vezetőivel is tárgyalt annak érdekében, hogy megtalálják a biztonságos módjárt a férfi és a női bajnokságok lebonyolításának. Ezzel kapcsolatban részleteket egyelőre nem közöltek, hogy hol és milyen formában rendeznék a mérkőzéseket, vélhetően egy másik országban, biztonságos körülmények közt tudnák lebonyolítani a találkozókat, ha addig nem rendeződik az általános helyzet. Ugyanakkor Pavelko reményeit fejezte ki a felől, hogy ha minden jól megy, nem csak az élvonalbeli, hanem a másod- és harmadosztályú bajnokságot is elindítják.

Mint ismeretes, Ukrajnában februárban függesztették fel a küzdelmeket, miután Oroszország megtámadta az országot. Áprilisban aztán végleg befejezettnek nyilvánították a futballszezont.