Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “500 millió euróra van szükségünk a klub megmentéséhez”

A Barcelona pénzügyi alelnöke, Eduard Romeu legutóbbi nyilatkozatában arról számolt be, hogy 500 millió euróra van szükségük a klub „megmentéséhez”.

(Photo by Mark Metcalfe/Getty Images)

Már a Barcelona vezetősége is megerősítette, hogy továbbra is komoly pénzügyi gondban van a katalán gárda. A Barca pénzügyi alelnöke, Eduard Romeu őszintén elmondta, hogy százmilliókra van ahhoz szükségük, hogy fenntartsák a klubot, ráadásul azt is megerősítette, hogy elutasították a La Liga és a CVC befektetési alap közötti stratégiai megállapodást, amivel a Barcelona 270 millió eurót kaphatott volna, mert “nem tartották jó üzletnek”.

A Barcelonának több mint 1 milliárd eurós adóssága van, ez pedig abban tetőzött, hogy a klub tavaly nyáron nem tudott új szerződést ajánlani Lionel Messinek, aki így ingyen csatlakozott a Paris Saint-Germainhez.

A hírek szerint a Barca megegyezett Andreas Christensen és Franck Kessie átigazolásról, de a La Liga által meghatározott fizetési sapka miatt még nem tudják regisztrálni őket.

“A legtöbb kárt a pénzügyi eszközök egyensúlyhiánya okozza. A negatív tőke jelenleg 500 millió euró”

– mondta Romeu a katalán Sportnak.

“Ha nem teszünk semmit, akkor még 150 millió eurót hozzáadhatsz a veszteséghez ebben a szezonban. Már korábban is mondtam, hogy ha valaki adna 500 millió eurót…az megmentené a Barcát.”

Az elmúlt évben az első csapat játékosai, többek között Gerard Pique, Jordi Alba és Sergio Busquets már megállapodtak a fizetésük csökkentésében, ezzel is segítve a klubjukat, hogy megfeleljenek a La Liga fizetési sapkájának.

A La Liga 10 százalékos részesedésének eladásáról szóló CVC-megállapodást a spanyol klubok többsége támogatta, de a Barcelona és a Real Madrid pert indított az üzlet, valamint a spanyol szövetség ellen.

Ehhez Romeu hozzátette:

“A nehezedő nyomás ellenére is szem előtt kell tartanunk, hogy ez egy rossz üzlet.”