Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Sarabia gólja döntött, megvan a spanyolok első sikere! – videóval

Első győzelmét aratta a Nemzetek Ligája új kiírásában a spanyol válogatott: Luis Enrique együttese Svájc otthonában diadalmaskodott egygólos különbséggel, méghozzá Pablo Sarabia találatának köszönhetően.

(Photo by Jari Pestelacci/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az előző két fordulóban egyaránt döntetlent játszó spanyolok ezúttal már a 13. percben megszerezték a vezetést: Pablo Sarabia vette be a svájciak kapuját, az előkészítést Marcos Llorente jegyezte. Az első félidő összességében spanyol fölényt hozott, ám ez leginkább a labdabirtoklásban csúcsosodott ki, a komoly gólhelyzetek elmaradtak. Svájc kétszer próbálkozott, egyszer sem találta el Unai Simón kapuját.

A fordulást követően az eddig pont nélkül álló hazaiak a jóval veszélyesebb arcukat mutatták, ami főleg a cserejátékosoknak volt köszönhetően: többek között Haris Seferovic is a padról szállt be. Ugyan a svájci támadójáték felfejlődött az első játékrészhez képest, az egyenlítés nem jött össze a számukra, így Spanyolország 3 ponttal távozott Genfből.

A spanyolok első győzelmüket aratták, amivel a 2. helyen állnak a csoportjukban, míg Svájc pont nélkül abszolút sereghajtó.

UEFA Nemzetek Ligája, A-Liga, 2. csoport
Svájc – Spanyolország 0–1 (0-1)
Helyszín: Stade de Genève; Játékvezető: Serdar Gözübüyük
Gólszerzők: Sarabia (13.)
Sárga lap: Shaqiri (59.), Akanji (67.), Seferovic (89.), Sow (90+2.)

Svájc: Sommer – Widmer, Akanji (Frei 79.), Comert, Ricardo Rodríguez (Sow 89.) – Xhaka, Aebischer (Okafor 64.), Freuler – Shaqiri (Seferovic 79.), Embolo, Zuber (Steffen 63.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.

Spanyolország: Unai Simón – Azpilicueta, D. Llorente, Pau Torres, Jordi Alba – M. Llorente (Carlos Soler 80.), Busquets, Gavi (Koke 73.) – Ferrán Torres, Morata (Asensio 73.), Sarabia (Dani Olmo 62.). Szövetségi kapitány: Luis Enrique.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore