Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Paulo Sousa ismét lapátra került – HIVATALOS

Az elmúlt naptári esztendő végén a lengyel válogatott szövetségi kapitányi posztjáról viharos körülmények közt távozó portugál szakember újabb csapat éléről búcsúzott el…

(Photo by Wagner Meier/Getty Images)

A brazil Flamengo együttese megerősítette, hogy menesztette vezetőedzői posztjáról Paulo Sousát és edzői stábját.

Mint ismeretes, az egykor kiváló játékoskarriert befutó Sousát annak idején 2011 és 2013 között a Videoton vezetőedzőjeként ismerhettük meg hazánkban és tett szert nemzetközi elismerésre Európa-liga-szereplésük révén. Később a Maccabi Tel Aviv, a Basel és a Fiorentina csapatánál is vállalt munkát, klubedzőként legutóbb a Girondins Bordeaux csapatát trenírozta.

Az 51 éves portugál szakember a tavalyi esztendőben a lengyel válogatott szövetségi kapitánya volt, irányításával 15 mérkőzésen hat győzelmet, öt döntetlent és négy vereséget értek el, majd élő szerződését önhatalmúlag felbontva távozott a csapattól Brazíliába. Sousát az elmúlt év utolsó napjaiban nevezték ki a patinás riói klubnál, melynél mostanáig 32 mérkőzésen ült le a kispadra és abból 19 találkozót nyertek meg. Irányításával a csapat tavasszal elvesztette a regionális bajnokság döntőjét, míg az országos első osztályú bajnokság első tíz fordulója alatt mindössze 12 pontot szerzett, így bajnokesélyes létére mindössze a 14. helyet foglalja el a 20 csapatos mezőnyben.

A Flamengo irányítását átmenetileg az U20-as csapat edzője, Mario Jorge vette át, de Fabrizio Romano úgy tudja, hogy a Cearát trenírozó Dorival Junior lesz a hosszútávú megoldás a kispadra.