Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette új igazolását a Real Madrid – HIVATALOS

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid együttese a szombati napon hivatalosan is bejelentette régóta kiszemelt francia középpályás szerződtetését…

A Real Madrid együttese hivatalos oldalán keresztül közölte, hogy hat évre szóló megállapodást kötött az AS Monaco csapatától érkező Aurélien Tchouaménivel. A korábbi híresztelések szerint a “királyi gárda” 80 millió eurót és a további bónuszokkal együtt várhatóan 100 millió euró körüli összeget fizet a játékos szolgálataiért előző klubjának.

A 22 éves védekező középpályás a Girondins Bordeaux csapatában nevelkedett, és az első két profi idényét a délnyugati együttesben töltötte, majd 2020-ban került a Monacóhoz. Tchouameni két és fél idény alatt 95 tétmérkőzésen lépett pályára a hercegségbeli csapat színeiben, az elmúlt két szezonban abszolút nélkülözhetetlen tagja volt az együttesnek, hiszen 36, ill. 35 bajnokin foglalkoztatták. Menet közben nyolc gólig jutott, melyből ötöt a Ligue 1-ben szerzett.

A kameruni felmenőkkel rendelkező labdarúgó végig járta a francia korosztályos válogatottakat, 2021 óta pedig gyakori szereplője Didier Deschamps felnőtt együttesének, melyben már 11 pályára lépést számlál.

Tchouaméni megszerzése iránt többek közt a Paris Saint-Germain és a Liverpool gárdája is érdeklődött, de jó ideje a Realt emlegették favoritként, ahol olyan honfitársaival futballozhat együtt, mint Eduardo CamavingaFerland Mendy vagy Karim Benzema.

A “blancók” a válogatott-mérkőzések utánra, jövő keddre ígértik az új szerzemény hivatalos bemutatását sajtótájékoztató keretein belül.