Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga 2 Playoff: nem tudott előnybe kerülni a Girona a Tenerife ellen

Szombat este rendezték meg a spanyol másodosztályú bajnokság (La Liga 2) rájátszásának döntőjét, melyen a tét az élvonalbeli feljutás volt a Girona és a Tenerife közti első találkozón…

Gól nélküli döntetlennel végződött a Girona és a Tenerife összecsapása a La Liga 2 Playoff döntőjében. A házigazda igyekezett mielőbb a kezében venni az irányítást, és a meccs elejétől több támadást vezetett. Próbálkozásaik ellenére a katalánok kevés értékelhető lehetőséget tudtak kialakítani a vendégek kapuja előtt. Az első játékrész hajrájában Baena állt a legközelebb a gólhoz, azonban Soriano bravúrral óvta meg ketrecét a góltól. A szünet után is a Girona játszott fölényben, de Stuaniék próbálkozásai nem jártak sikerrel és szinte el sem tudták találni az ellenfél kapuját. A hatalmas mezőnyfölény ellenére a hazaiak képtelenek voltak feltörni a kanári-szigeteki csapat védelmét, így a mérkőzés 0-0-s döntetlennel végződött és egyik csapat sem tudott közelebb kerülni a feljutáshoz.

A rájátszás döntőjének visszavágójára jövő vasárnap, június 19-én kerülhet sor a Tenerife stadionjában.

La Liga 2 Playoff, döntő, első mérkőzés:
Girona – Tenerife 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Az már korábban eldőlt, hogy a spanyol első osztályból a Granada, a Levante és a Deportivo Alavés együttese búcsúzott, melyek ősztől már csak a második vonalban szerepelhetnek. A helyükre egyenes ágon az Almería és a Real Valladolid jutott fel, valamint a mostani playoff-döntő győztese csatlakozhat hozzájuk. Eközben a harmadik vonalból a Racing Santander és az Andorra FC automatikusan, míg a Deportivo La Corunát legyőző Albacete, valamint a Villarreal B a rájátszás megnyerésével jutott fel a másodosztály jövőévi mezőnyébe.