Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Depay büntetőt hibázott a véghajrában, de így is kétgólos hátrányból mentett pontot Hollandia! – videóval

Lengyelország egy méretes pofont követően próbált meg javítani Hollandiában az A divízió 4. csoportjában, míg a másik mérkőzésen a két vereséggel kezdő Wales Belgium ellen próbált meg pontot szerezni.

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

A belgák elleni 6:1-es vereséget követően érthető módon igen óvatosan kezdte a Hollandia elleni mérkőzést a lengyel válogatott. Szerencséjükre a hollandok is igen indiszponáltan, játszottak, így nem igazán jelentettek komoly veszélyt Skorupski kapujára. A vendégek az első 45 percben nagyjából egyetlen alkalommal veszélyeztettek, abból viszont gól született, miután Matty Cash takarásból szépen kilőtte a hosszú alsót, 0-1! A hollandok ezt követően ugyan megpróbáltak veszélyeztetni, de rendkívül pontatlanul játszottak, így egyszer sem tudták feltörni a lengyelek védelmét.

A második játékrész elején aztán gyors gólváltást láthattak a nézők. Előbb az 50. percben Piatek kiváló kiugratása után Frankowski hozta kihagyhatatlan helyzetbe Zielinskit, így a lengyelek megduplázták az előnyüket, 0-2! Mindössze bő egy perc telt el, amikor Hollandia szépíteni tudott Klaassen révén, 1-2, majd újabb két minutum elteltével már egyenlő volt az állás, miután Dumfries megpattanó lövése is utat talált a hálóba, 2-2! A 69. percben közel járt ahhoz Hollandia, hogy megszerezzék a vezetést, de Blind lövése kevéssel elkerülte a kaput. A 88. percben aztán nagyon közel járt ahhoz Depay, hogy megszerezze a vezetést a hollandoknak, de Skorupski bravúrral hárítani tudott.  A kipattanóba viszont Matty Cash kézzel belekapott, így büntetőhöz jutottak a hollandok! Az ítéletvégrehajtó Depay lövése viszont a kapufát találta el. A hazaiak ezt követően is majdnem betaláltak, Skorupski viszont nagy bravúrral a háló fölé tolt egy fejest. Végül a lengyelek kihúzták a véghajrát, így egy ponttal gazdagodtak a számtalan helyzetet elpuskázó hollandok ellen.

Hollandia – Lengyelország 2-2 (0-1)
Helyszín: De Kuip Vezette: H. Meler
Gólszerzők: Klaassen (52.), Dumfries (55.) ill. Cash (18.), Zielinski (50.)
Sárga lapok: Berghuis (59.), Bergwijn (63.), de Jong (87.) ill. Krychowiak (16.), Bednarek (21.), Skorupski (63.), Zielinski (83.), Zurkowski (87.)
Kiállítás:ill.

Hollandia: Flekken – Aké, de Vrij, Timber (Teze 65.) – Blind, de Jong, Klaassen (Gakpo 65.), Berghuis (Koopmeiners 65.), Dumfries – Depay, Bergwijn (Weghorst 78.) Szövetségi kapitány: Louis van Gaal

Lengyelország: Skorupski – Cash, Bednarek, Kiwior, Bereszynski – Frankowski (Glik 84.), Goralski (Zurkowski 58.), Krychowiak, Zalewski – Zielinski, Piatek Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

Igen intenzíven kezdték el a találkozót a felek, ugyanis az 5. percben Wales bevette Casteels kapuját, ám mint kiderült Ampadu lesről talált a hálóba. Pár perccel később Carrasco lőhetett ígéretes helyzetből, viszont az Atletico játékosa igen rossz lövést eresztett meg a kapura. A következő komoly lehetőségre a félidő közepéig kellett várni, ekkor James lövésénél mutatott be komoly bravúrt Casteels. A nagyszünet előtt még Trossard juttathatta volna előnyhöz a belgákat, ám nem tudta gólra váltani az ígéretes helyzetét, majd Hennessey bravúrjára volt szükség de Bruyne lövésénél, így 0:0-s döntetlennel vonulhattak pihenni a felek.

A második játékrészben aztán már a walesiek kapusa is tehetetlen volt, az 51. percben ugyanis ő sem tudta hárítani Tielemans lövését, 0-1! A vezetés megszerzését követően a belgák alaposan visszavettek az addig sem túl magas iramból, és leginkább arra törekedtek, hogy ne legyen a walesieknél a labda, akik nem is igazán tudták nagy helyzetbe kerülni. A belgák taktikája egészen a véghajráig működött, ekkor viszont Johnson betalált a hálóba, 1-1!  Ezt követően már nem született újabb találat, így Wales megszerezte első pontját ebben a kiírásban.

Wales – Belgium 1-1 (0-0)
Helyszín: Cardiff City Stadium Vezette: B. Bastien
Gólszerzők: Johnson (88.) ill. Tielemans (51.)
Sárga lapok: Rodon (56.), Norrington-Daives (69.) ill. Carrasco (45+1.), Theate (61.)
Kiállítás:ill.

Wales: Hennessey – B. Davies (Burns 73.), Mepham, Rodon, Roberts (Norrington-Davies 62.) – Williams, Allen (Ramsey 38.), Ampadu, Wilson (Colwill 73.) – James, Bale (Johnson 73.) Szövetségi kapitány: Robert Page

Belgium: Casteels – Dendoncker, Boyata, Theate – Meunier, Tielemans, Witsel (Openda 90+4.), Trossard (Praet 72.) – De Bruyne (E. Hazard 72.), Batshuayi, Carrasco (T. Hazard 62.) Szövetségi kapitány: Roberto Martinez

 

A mérkőzés összefoglalója: