Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holnap megérkezik új csapatához az MU távozója – sajtóhír

A korábbi híreszteléseknek megfelelően a legfrissebb értesülések újból megerősítették a Manchester United együttesétől távozó középpályás klubváltását…

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Fabrizio Romano megerősítette, hogy a Manchester United csapatától lejáró szerződése révén távozó Nemanja Matic a hétfői napon orvosi vizsgálatokra érkezik az AS Roma gárdájához, mellyel a várakozások szerint egy+egy éves szerződést készül kötni.

A 33 esztendős szerb középpályás az elmúlt öt év alatt 128 bajnokin és csaknem 200 tétmeccsen szerepelt a “vörös ördögök” színeiben. Matic azt megelőzően a Benfica (2011-2014) és a Chelsea (2014-2017) futballistája volt. A manchesterieknél töltött évek alatt FA-kupa-döntőig és Európa-liga-döntőig jutott, míg a londoni “kékeknél” kétszeres angol bajnoknak és FA-kupa-győztesnek mondhatta magát. A római csapatnál az a José Mourinho lesz a vezetőedzője, akinek kezei alatt már mindkét angol csapatnál dolgozott, és nem titkoltan, a portugál stratéga külön kérésére érkezik most az Ekl-győzteshez.

Matic 2008 és 2019 között 48 alkalommal lépett pályára a szerb nemzeti együttesben, mellyel részt vett a 2018-as világbajnokságon. Menet közben az egyes regnáló szövetségi kapitányokkal való rossz viszonya miatt többször is kimaradt a keretből, majd végleg lemondta a válogatottságot.