Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pirlo ismét munkába állt – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az egykori világbajnok klasszis ismét vezetőedzői feladatot kapott…

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A török bajnokságban (Süper Lig) szereplő Fatih Karagümrük csapata hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy a következő idénytől Andrea Pirlo lesz az együttes vezetőedzőj.

A 43 éves egykori világbajnok klasszis irányításával a Juventus a negyedik helyen zárta a Serie A 2019-2020-as kiírását, ám a bajnokság vége után öt nappal menesztették posztjáról, azóta pedig sehol nem kapott állást. Pirlo edzői pályafutása első munkája során 52 mérkőzésen vezette a torinói gárdát, melyből 34-et nyert meg a csapat tíz döntetlen és nyolc vereség mellett. A fiatal tréner az elmúlt szezonra nem kötelezte el magát sehova, legutóbbi menesztése óta munkanélküli és egészen mostanáig várt a kínálkozó lehetőségre.

A Fatih Karagümrük csapata két éve jutott fel a török élvonalba, s az elmúlt két szezonban egyaránt a Süper Lig nyolcadik helyén végzett. A klub alkalmazásában számtalan olasz vagy az olasz bajnokságokból ismert játékos szerepelt, mint Emiliano VivianoLucas BigliaFabio BoriniYann KaramohDavide Biraschi vagy Jure Balkovec.