Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világbajnok edzőt kaphat Nagy Ádám – sajtóhír

Az olasz másodosztály (Serie B) rájátszásának döntőjét elveszítő Pisa csapata megbízható olasz sajtóinformációk szerint az edzőváltáson dolgozik…

 

Nicoló Schira információi szerint az olasz másodosztályú rájátszás döntőjét Nagy Ádámmal a soraiban elveszítő Pisa csapata arra készül, hogy leváltsa eddigi vezetőedzőjét, Luca D’Angelót a csapat kispadjáról. A forrás úgy tudja, hogy két 2006-os világbajnok klasszis közül kerülhet ki a tréner utódja Filippo Inzaghi vagy Daniele De Rossi személyében.

A két jelölt közül Inzaghi 2012-ben az általa korábban hosszú éveken át játékosként is erősített AC Milan korosztályos csapatainál kezdte edzői pályafutását, majd Inzaghi a 2014-2015-ös szezonban az első csapatot is irányíthatta, kevés sikerrel. 2016 nyarától két éven trenírozta a Veneziát, amely irányításával feljutott a harmadosztályból a másodosztályba, ahonnan az első osztályú Bologna vitte el, de idő előtt távozott. Ezt követően két éven át volt a Benevento edzője, mellyel előbb másodosztályú bajnoki címet ünnepelve feljutott a Serie A-ba, majd a 2020-2021-es idény végeztével kiestek onnan, és nem folytatta náluk a munkát. Inzaghi legutóbb a Brescia edzője volt a Serie B-ben, múlt nyári kinevezése után azonban idén márciusban lapátra került, azóta pedig munkanélküli.

Eközben De Rossi vezetőedzőként még sosem vállalt munkát, az AS Roma egykori klubikonja tavaly március óta Roberto Mancini közvetlen edzői stábjában tevékenykedik az olasz válogatottnál.