Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-pótselejtező: Ausztrália jutott ki Katarba!

A Peru elleni interkontinentális pótselejtezőt büntetőkkel sikerrel abszolváló Ausztrália egymást követő ötödik világbajnokságára készülhet Katarban.

(Photo by Mohamed Farag/Getty Images)

Az év végi világbajnokságnak helyszínt adó Katarban találkoztak a csapatok. Nem mondhatni, hogy valósággal egymásnak estek volna, persze a hatalmas tét tudatában ezt talán kevesen is várták.

Valamivel többet próbálkoztak lövéssel az ausztrálok, ám mindent elmond a csapatok támadójátékáról, hogy az óra már bőven a 60 percnyi játékidőnél ketyegett, amikor nem volt kaput eltaláló lövés egyik oldalon sem – perunak végül ez a rendes játékidőben sem sikerült.

A hajrá már elsősorban a biztonságról szólt, így jöhetett a hosszabbítás (…) Majd miután a kétszer 15 perc ráadás sem hozott döntést, következtek a tizenegyesek.

Az idegek harcának legelején a büntetőkre kapust is cserélő (!) ausztrálok egyből hibáztak, ám szerencséjükre a harmadik perui rúgó is megtette ugyan ezt. A hatodik körben viszont Awer Mabil viszont nem hibázott, a túloldalról Alex Valera igen (vagy a cserekapus Andrew Redmayne nagy pilllanata volt, nézőpont kérdése – a szerk:), így Ausztrália jutott Katarba.

Ausztrália – Peru 0-0 (0-0) Büntetők után: 5-4
Ahmad bin Ali Stadion (Al Rayyan), Vezette: S. Vincic (szlovén)
Gólszerző:
Sárga lap: Atkinson (12.) illetve Flores (102.)
Piros lap: –

Ausztrália: Ryan (Redmayne, 120+1.) – Rowles, Wright, Atkinson (Karacici, 91.), Behich (Goodwin, 120.) – Mooy – Boyle, Hrsutic, Irvine, Leckie (Maclaren, 87.) – Duke (Mabil, 69:). Szövetségi kapitány: Graham Arnold

Peru: Gallese – Trauco, Callens, Zambrano, Advincula – Tapia, Carillo (Flores, 65.), Pena (Aquino, 80.), Gonzales, Cueva (Valera, 116.) – Lapadula. Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca