Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: óriási verésbe szaladt bele az olasz válogatott – videóval

Története egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el az olasz válogatott Mönchengladbach-ben és ezzel immár nincs veretlen csapat a magyar válogatott Nemzetek Ligája csoportjában.

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Németország – Olaszország 5-2 (2-0)
Helyszín: Mönchengladbach, Borussia-Park Vezette: I. Kovács (román)
Gólszerzők: Kimmich (10.), Gündogan (45.+4), Müller (51.), Werner (68., 69.) ill. Gnonto (78.), Bastoni (90.+4)
Sárga lapok: Rüdiger (61.), Sane (82.) ill.
Kiállítva:ill.

A németek sokkal jobban kezdték a a találkozót, ennek gyorsan meg is lett az eredménye, Kimmich a 10. percben a tizenhatoson belül nagyon higgadtan vette be Donnarumma kapuját. Ezután is a németek voltak a veszélyesebbek, de amikor az olaszok eljutottak az ellenfél kapujáig, akkor Neuernek nagyot kellett védenie vagy éppen a saját csapattársainak a hibáit kellett korrigálnia.
Az első félidő végén Bastoni hibázott óriásit, teljesen feleslegesen borította fel a tizenhatoson belül Hofmannt. A büntetőt Gündogan magabiztosan értékesítette.

A második félidőre sem lassítottak a németek, Thomas Müller már az 51. percben tovább növelte a német válogatott előnyét. Majd egy negyedórával később Timo Werner egészen elképesztő módon egy percen belül két gólt is szerzett. Egészen elképesztő megoldást Neuer is tartogatott a második félidőre, ismét volt egy földön túli védése.
Az olaszok a hajrában kozmetikáztak az eredményen, az olasz csapat számára az egyetlen pozitívum a találkozó az lehet, hogy a fiatal Wilfried Gnonto megszerezte első gólját a válogatottban. A mérkőzés utolsó másodperceiben még Bastoni is bevette Neuer kapuját.

Németország: Neuer – Klostermann, Süle (Tah 87.), Rüdiger, Raum – Gündogan (Stach 88.), Kimmich – Hofmann (Gnabry 64.), Müller (Musiala 75.), Sane – Werner (Nmecha 75.)
Szövetségi kapitány: Hansi Flick

Olaszország: Donnarumma – Calabria, Mancini (Scamacca 78.), Bastoni, Spinazzola (Dimarco 65.) –  Frattesi (Caprari 46.), Cristante, Barella – Politano (Felipe 44.), Raspadori (Scalvini 46.), Gnonto
Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

A mérkőzés összefoglalója

A Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjának állása

Standings provided by SofaScore LiveScore