Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Southgate: “Magyarország kemény ellenfél”

A magyar válogatott a júniusi utolsó mérkőzését Anglia ellen vívja a Nemzetek Ligájában kedd este…

(Photo by Michael Regan – The FA/The FA via Getty Images)

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate tisztelettel beszélt a magyar válogatottról:

“Akad néhány kisebb sérülés a keretben, de ez ilyen sorozatterhelés mellett természetes. Szerencsére mindenki ott volt hétfőn az edzőpályán, igaz, az orvosi stábbal még konzultálnunk kell Phil Foden állapotáról. Szerencsére már ott volt a tréningen, de a koronavírus-fertőzés után az állapota már más kérdés. Meglátjuk, számíthatok-e rá kedden A célunk? Mivel már csak három meccs van hátra az első világbajnoki meccsig, több tényezőre is figyelni kell. Le akarjuk győzni Magyarországot, ehhez biztosan friss játékosok kellenek, és mivel három különböző stílsut képviselő ellenfél szerepel velünk egy csoportban, némileg a taktikán is változtatni kell. Magyarország kemény ellenfél, de szerencsére olyan játéksokkal dolgozhatok, akik nagyon elszántak, és éhesek a sikerre.

Mindenkinek lehetőséget akarok adni a világbajnokság előtt, de az angol válogatottságot nem lehet ajándékba kapni, minden percet ki kell érdemelni. Ami a támadósort illeti, van egy elképzelés arról, mennyire erős a támadósorunk, és van a realitás, ami azt mutatja, hogy Harry Kane és Raheem Sterling egyelőre egy lépéssel előrébb jár a többieknél. Ami a meccset illeti, örülök, hogy ismét hazai közönség előtt játszhatunk, ez hatalmas energiát szabadít fel a csapatban. Tudom, hogy Wolverhamptonban mekkora az izgatottság amiatt, hogy itt játszunk, biztos vagyok benne, hogy élvezzük majd a stadion hangulatát. Bár a Wembley csodálatos stadion, nem Londont képviseljük, hanem Angliát, és a Magyarország elleni meccs is ezt üzeni.”

A három forduló után négypontos magyar csapat a júniusi meccsek közt utoljára, ma este Anglia ellen lép pályára Wolverhamptonban.

A csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore