Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: új tornát hozna létre az UEFA

Nem fékez az európai szövetség, és újabb fontos trófea bevezetését tervezi a közeljövőben. Állítólag egy négycsapatos tornán engednék össze a legmagasabb koefficienssel rendelkező klubokat.

A futottak még mezőny (Konferencia Liga) után most a minőségi lehetőségek másik végletét szeretné ránk zúdítani az UEFA. A L’Equipe értesülése szerint a szövetség, és konkrétan annak elnöke egy színvonalas nyári torna megrendezését szeretné elindítani a közeljövőben.

Állítólag Aleksader Ceferin nem egy klubsorozat szintjén és értékén gondolkozik, sokkal inkább a sportág fényének, ismertségének kiszélesítésére szeretné használni az eseményt. Várhatóan a négy legmagasabban jegyzett európai klub lenne a résztvevő, pontosabban a Bajnokok Ligája aktuális győztese, és a hozzá csatlakozó három együttes. Az egyelőre név nélküli kupáért a terv szerint nyaranta, Európán kívül (elsősorban az Egyesült Államokban) mérkőzne meg az öregkontinens krémje.

A francia sportlap szerint ezen a terven már 2020. óta dolgozik az UEFA, amikor a pandémiás helyzet miatt egy speciális végjátékra kellett átállni a Bajnokok Ligájában.