Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Southgate: “Már tudom milyen érzés, ha kifütyül a közönség”

A magyar válogatott 4-0-s győzelmet aratott Anglia ellen a Nemzetek Ligája utolsó júniusi fordulójában, ezzel vezeti elitkörös csoportját…

(Photo by Michael Regan – The FA/The FA via Getty Images)

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate vállalt a felelősséget a magyar válogatott elleni súlyos vereséget követően:

“Fiatal csapattal álltunk ki a meccsre, bíztam benne, hogy emiatt meglesz a kellő lendület, de amikor a magyar csapat előnye került, mi pedig nem találtuk a ritmust, minden ellenünk fordult. Ez végső soron az én felelősségem. A félidőben változtattam, a fordulás után kicsit veszélyesebbé is váltunk támadásban, de emiatt túl nagy területet adtunk a magyar válogatottnak. A letámadásnak megvan az a veszélye, hogy terület nyílik a védelem mögött, most is ez történt. Az öltözőben elmondtam a játékosoknak, hogy mindenért vállalom a felelősséget. Ezen a négy meccsen minél több játékosnak akartam lehetőséget adni, közben pihentetni néhány futballistát, és végső soron azok a csapatok nem bizonyultak elég erősnek, amelyeket én állítottam össze.

Kedd este ugyanazt éltem át, mint az elődeim, már én is tudom, milyen érzés, amikor a közönség kifütyüli a szövetségi kapitányt. Az irónia az egészben az, hogy nem a világ-vagy az Európa-bajnokság, hanem a Nemzetek Ligája meccsek után kellett mindezt átélnem.”

A Nemzetek Ligája küzdelmei szeptemberben folytatódnak tovább.

A csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore