Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyolcgólos meccsen nyert a Boca, megint botlott a River – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) újonnan indult idényében az ország két nagy csapata egyaránt a javítás reményében lépett pályára a hétközi fordulóban…

 

A múlt hétvégi váratlan vereség után a Boca Juniors csapata egy őrült meccsen, 5-3-ra diadalmaskodott az előző kiírás döntőjében is legyőzött Tigre ellen. A “genovaiak” az első tíz perc végén megszerezték a vezetést, miután Villa Cano bal oldali beadása után Darío Benedetto egy elképesztő felhőfejessel vette be a vendégek ketrecét. A hazaiak a további lehetőségek ellenére nem tudták növelni előnyüket, így az első félidő végéhez közeledve a Tigre kiegyenlített, amikor balról a tizenhatoson kívülről egy megpattanó lövés kikötött Rossi kapujának rövid sarkában, az öngól Figal nevéhez fűződött. A fordulás után is lendületben maradt a Boca, és Exequiel Zeballos a tizenegyespont magasságából lőtt a hálóba, néhány perccel később Fabra balról középre adott labdája a menteni igyekvő Demartiniről kötött ki a kapuban, így már kettővel vezettek a hazaiak. A játékrész derekánál egy szöglet után Mateo Retegui bólintott közelről a hálóba, egyetlen gólra felzárkóztatva az övéit. A hazai csapat azonban semmit nem bízott a véletlenre: Zeballos egy kiugrás végén, Benedetto pedig egy védelmi hibát kihasználva szerezte meg önmaga második gólját. A hajrában Figal a korábbi öngól után egy büntetőt is összehozott, melyből Retegui ugyancsak duplázni tudott, és beállította az 5-3-as végeredményt.

Boca Juniors – Tigre 5-3 (1-1)
Gólszerzők: Benedetto (11., 77.), Zeballos (54., 74.), Demartini (57. – öngól), ill. Figal (35. – öngól), Retegui (66., 89. – a másodikat büntetőből)

 

A két 2021-es kiírás végső győztesének egymás elleni mérkőzésén a Colón 1-0-ra legyőzte a River Plate gárdáját csütörtökre virradóra. Az új idényt két gól nélküli döntetlennel kezdő “milliomosok” komolyan gondolták a javítást, és lendületesen kezdték a mérkőzést, azonban a hazaiak rendre visszaverték a próbálkozásaikat, Burian kapus és a védelem is állta. A santa féiek kevés támadást vezettek, de Farías vezérletével néhányszor prbára tudták tenni Armani képességeit. A szünet után néhány perccel Ábila sokkolta volna a vendégek, de kiugrás után szerzett gólját les miatt érvénytelenítették. A River a második félidőben ugyancsak mezőnyfölényben játszott, de befejezési kísérletei nem jártak sikerrel. Negyedórával a vége előtt Farías bejátszása ismét megtalálta Ramón Ábilát a kapu előtt a leshatáron, ám hosszas videózás után megadták a találatot. Ezzel a Colón otthon tartotta a három pontot, Marcelo Gallardo együttese pedig három forduló alatt nyeretlenül és szerzett gól nélkül tanyázik a tabella legalsó részében.

Colón – River Plate 1-0 (0-0)
Gólszerző: Ábila (74.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore