Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az újoncnál folytatja az Inter tapasztalt hátvédje – sajtóhír

Megbízható olasz sajtóinformációk szerint az Inter rutinos hátvédje a története első élvonalbeli szezonjára készülő Monza csapatához távozik…

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Gianluca Di Marzio megerősítette, hogy az érintett felek közt létrejött az egyezség, így az Inter csapatát lejáró szerződése révén elhagyó Andrea Ranocchia az olasz bajnokság (Serie A) mezőnyébe frissen feljutó Monza együttesében folytatja pályafutását.

A 34 esztendős hátvéd 2010-ben a Genoától került a Nerazzurrihoz, melyet azóta menet közben kölcsönben többször is elhagyott, de játékjoga egészen mostanáig a klubnál volt. A 2015-2016-os idényben a Sampdoria, a rákövetkező idényben a Hull City alkalmazásában fordult meg. Ranocchia a kezdetekben betöltött meghatározó szerepét követően az elmúlt években csak kiegészítő ember volt a csapatnál, az elmúlt szezonban mindössze hat bajnokin és összesen tíz találkozón jutott szóhoz. Mindent egybevetve 226 találkozón viselte a milánói csapat szerelését.

A szebb napokat is látott Ranocchia 2010 és 2016 között 21 összecsapáson lépett pályára az olasz válogatottban, de az elmúlt években már a nemzeti csapatban sem számítottak szolgálataira.

A Monza csapatát az AC Milan egykori nagyfőnökei, Silvio Berlusconi és Adriano Galliani három és fél évvel a klub átvétele után  a harmadosztályból a Serie A-ba vezették az azelőtt ott még soha sem járó csapatot, és komoly erősítéseket képzelnek el a nyáron.