Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Belgiumba igazolt a Tottenham korábbi csatára! – hivatalos

Belgiumban folytatja karrierjét a Tottenham Hotspur korábbi holland válogatott támadója, Vincent Janssen. A tapasztalt játékos az elmúlt három évben Mexikóban légióskodott, ahol komoly sikereket ért el társaival…

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

A Royal Antwerp bejelentette Vincent Janssen érkezését, aki négy esztendőre írt alá új klubjához. A belga együttes tehát kivásárolta még 2024-ig szóló szerződéséből a korábbi holland gólkirályt, Janssen három idény után távozott a mexikói Monterrey-től. Az átigazolási díj összegét nem hozta nyilvánosságra az Antwerp. 

Vincent Janssen első holland élvonalbeli idényében rögtön gólkirály lett, ráadásul 27 gólt szerezve az AZ Alkmaar színeiben. Természetesen jó néhány top ligás csapat figyelmét felhívta magára, végül a Tottenham lett a befutó. A Spurs 22 millió eurót fizetett érte, Janssen viszont nem igazán térítette meg az említett összeget. A londoni csapat közben kölcsönadta a Fenerbahcének, ám ott se igazán jött formában. A holland támadó 2019 nyarán három évet követően végleg távozott Londonból és Mexikóba igazolt a Monterrey együtteséhez. Társaival nyert bajnokságot, Mexikói-kupát és elhódították a CONCACAF Bajnokok Ligáját. 

Vincent Janssen 2016-ban debütált a holland válogatottban, egészen 2017-ig oszlopos tagnak számított. Hosszú évek után a Wales elleni Nemzetek Ligája mérkőzésen újra pályára lépett, 17 találkozón eddig 7 találatot szerzett.