Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: a favorit kiütötte a házigazdát

A szombati napon az A csoport első fordulójának mérkőzéseivel vette kezdetét a nyolc csapat részvételével zajló idei U19-es Európa-bajnokság, melyet Szlovákiában rendeznek meg…

A korosztályos Európa-bajnokság legnagyobb esélyesének tartott francia U19-es válogatott favorithoz méltóan, 5-0-s csapást mért a házigazda Szlovákia U19-es csapatára. Az első játékrész végén még csak két góllal vezettek a gallok, azonban a második etap derekánál az 57. és a 62. minutum között egy ötperces periódus alatt további három találatot helyeztek el a vendéglátók hálójában, melyekkel kiütésessé növelték a különbséget. A mindent elsöprő öt perc során Alan Virginius és Ange-Yoan Bonny egyaránt elérte a duplát a mérkőzésen. A végső győzelem favoritja önbizalomnövelő sikerrel kezdte menetelését.

Szlovákia U19 – Franciaország U19 0-5 (0-2)
Gólszerzők:ill. Tchaouna (16.), Bonny (34., 59.), Virginius (57., 62.)

A csoport másik mérkőzésén az esélyesebb olasz válogatott 2-1-es győzelmet aratott a román korosztályos csapat felett a dunaszerdahelyi MOL Arénában. Ugyan az Azzurri több kulcsemberét nélkülözte, így is végig fölényben játszott a mérkőzésen. A gól nélküi első félidőt követően a második etap elején egy gyors gólváltás történt, miután az olaszok vezető góljára hamar érkezett válasz, azonban a 68. percben a csereként beállt Cristian Volpato vitte be a győztes gólnak bizonyuló találatot, melyre már nem tudtak válaszolni a románok.

Olaszország U19 – Románia U19 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Baldanzi (47.), Volpato (68.), ill. Andronache (53.)

Az A csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore