Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Roma véglegesítené középpályását – sajtóhír

Olasz lapinformációk szerint az Európa-konferencialiga-győztes AS Roma csapata a kölcsön után végleg meg akarja szerezni portugál közképpályása játékjogát…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A Calciomercato információi szerint az AS Roma csapata a tavaszi kölcsönzés után szívesen véglegesítené Sergio Oliveira játékjogát az FC Portótól. A “farkasok” azonban nem az eredetileg megállapodott 13.5 millió eurós vásárlási opciót akarják érvényesíteni, hanem kedvezőbb áron vásárolnák meg a játékost.

A 30 éves középpályás a Porto saját nevelésű futballistája, korábban csak kölcsönben, illetve egy rövid időre 2013 és 2015 között hagyta el az együttest. Oliveira az elmúlt bő egy évtized alatt 174 mérkőzésen lépett pályára a kék-fehérek színeiben, ezen találkozók alatt 39 találatot és 25 előkészítést regisztrált. A játékmester az elmúlt három szezonban töltött be vezetőszerepet klubjában, miután állandó játéklehetőséget követelt magának.

Oliveira a 2020-2021-es idény során 48 tétmérkőzés alatt középpályás létére 20 gólt szerzett, melyből 13-at a portugál bajnokságban lőtt, ötöt pedig a Bajnokok Ligájában. A tavalyi kiírás első felében 24 pályára lépés alatt ötször tudott eredményes lenni a Portóban, míg a “farkasok” színeiben 22 mérkőzés alatt három gólig jutott, kétszer a bajnokságban, egyszer az Ekl-ben talált be.