“Az argentin válogatott olyan, mint egy család”

A világbajnokság legnagyobb esélyesei közé tartozó argentin válogatott első számú kapusa hosszabb interjú keretein belül beszélt a csapat valódi erejéről…

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Az argentin válogatott kapujában előtt tavaly debütáló Emiliano Martínez az ESPN részére adott hosszabb interjúban több témában is kifejtette a véleményét. Többek közt a válogatott valódi erejéről tett említést:

“A válogatott olyan, mint egy család. Hamarosan lesz egy közös ibizai nyaralásunk, minden játékosnak a családjával együtt. Fantasztikus lesz, grillezni fogunk, szórakozni, kikapcsolódni, egy kicsit még jobban összekovácsolódhatunk majd. Sokat jelentett, amikor 45 napig együtt laktunk az ezeizai központban, nagyon jól összebarátkoztunk egymással. Kialakultak különböző csoportok a csapaton belül, de mindenki mindenkivel szeret együtt lenni. Megvan a közös hang a csapat tagjai közt.”

A három éve legyőzőre nem találó és immár 33 mérkőzés óta veretlen Argentína 3-0-ra legyőzte Olaszországot a Bajnokok Kupája (Finalissima) keretein belül, majd Lionel Messi mesterötösével aratott 5-0-s sikert Észtország felett.

“Mindig megkaptuk, hogy hiába vagyunk hosszú ideje veretlenek, európai válogatott ellen kéne játszanunk. Ez talán külön motivációt jelentett az Olaszország elleni mérkőzésen, szerettük volna megmutatni, hogy képesek vagyunk az Európa-bajnok ellen is nyerni. Nagyon erős a csapatunk, minden egyes poszton kiegyensúlyozott a keret. Lionel Messi pedig olyan szintű pluszt jelent a csapatnak, amilyennel senki más nem rendelkezik” – vélekedett a 29 esztendős kapus.

Martínez a sokak által szkeptikusan fogadott, mára egyértelműen istenített szövetségi kapitányról, Lionel Scaloniról is megosztotta véleményét:

“Egyáltalán nem lepett meg. Sokan kétkedtek benne eleinte, hogy nincs tapasztalata. Szerintem ha jó vagy, akkor jó vagy, nem tapasztalat vagy életkor kérdése. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy most itt tartunk, nem sok edző tud a világon olyan csapatot létrehozni, mint amilyet neki sikerült.”

Martínez az Independiente csapatában nevelkedett, majd mindössze 18 esztendősen az Arsenalhoz került. Több kölcsön után az “ágyúsok” végül nem számoltak vele, így a több játéklehetőség reményében 2020 nyarán az Aston Villa mintegy 20 millió fontért szerződtette. Martínez azóta kirobbanthatatlan a birminghami gárda portája elől, az elmúlt két szezonban a lehetséges 76-ból 74 PL-bajnoki védte csapata ketrecét.

“Nehéz eljutni egy olyan nagy klubhoz, mint az Arsenal, de ha nem értékelnek téged, akkor tovább kell lépni. Szerettem volna megmutatni, hogy rosszul értékeltek, ezért döntöttem úgy, hogy az Aston Villához megyek , amely történelmileg egy hatalmas klub Angliában. Megkeresett az Independiente is, de akkoriban meg sem fordult a fejemben, hogy hazatérjek” – mondta el a klubváltásáról.

Az ausztrálok vb-pótselejtezőjén Andrew Redmayne kapus tizenegyesek előtt táncolását világszerte sokan vitatták, és a FIFA tovább szigorította a szabályokat: “nem ítélem el őt, azt tette, amit a jelenlegi szabályok megengedtek. Én biztos nem tennék ilyet, de ugyanakkor vannak olyan dolgok, amit én teszek és mást nem csinálná meg.” 

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!