Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: ismét kölcsönadták az U21-es válogatott védőt – HIVATALOS

Egyelőre nem tartanak igényt a Bundesliga élmezőnyéhez tartozó RB Leipzig együttesénél a klub utánpótlás válogatott játékosára, Frederik Jäkelre. A huszonegy éves védő már az előző két szezont sem nevelőklubjánál töltötte.

(Photo by Aurelien Meunier/Getty Images for DFB)

A szászországi Torgauban született Jäkel tizenkét esztendős kora óta pallérozódik a Leipzignál. A Red Bull által patronált klub mezében a felnőttek csapat tekintetében még sose léphetett pályára. Igaz, az elmúlt két idényben nem sok időt töltött Lipcsében, lévén a belga Oostende együttesében próbált meg fejlődni. Az U21-es válogatott kerettagságig eljutó Jäkel igazolta tehetségét a kiscsapatnál, lévén folyamatosan kezdőként, a védelem tengelyében kapott helyet. A kétéves kölcsönjáték azonban egyelőre nem predesztinálta őt arra, hogy a Leipzigban is megmutathassa magát.

Jäkel ugyanis a következő évet is kölcsönben tölti, a Bundesligából éppen kieső Arminia Bielefeldben. A szigorú tekintetű bekk jövő nyáron térhet vissza a Red Bull Arenaba, ahová még egészen a 2023/24-es idény végéig köti a szerződése.

Jäkel hivatalos bemutatása a Bielefeldnél:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Frederik Jäkel (@freddy.jaekel) által megosztott bejegyzés