Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: bejött a papírforma, Olaszország és Franciaország is győzött – összefoglaló

Folytatódott az U19-es Európa-bajnokság csoportköre. Az A-csoportban a két favorit, Olaszország és Franciaország is összecsapott Szlovákiával és Romániával, és az első fordulóval egyetemben most sem történt meglepetés. 

Szlovákia U19 – Olaszország U19 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Ambrosino (33.)

Kevés helyzet jellemezte a mérkőzést, de az olaszok végig jobban játszottak. A 23. percben azonban egy szabadrúgásból veszélyeztetni tudott Szlovákia, ám a kapus bravúrral védett. A 27. percben már Miretti lőtte telibe a kapufát a vendégeknél, majd a 33. percben a vezetés is összejött az olaszoknak, amikor Ambrosino a kapu jobb felső sarkába lőtt.

A második félidőben sem történt változás, az olaszok játszottak fölényben. Jöttek is sorban a helyzetek, azonban ezek pontatlanok voltak és nem igazán találták el a kaput. A végére egy-két szlovák helyzet is érkezett, de ezek is pontatlanok voltak, így az eredmény már nem változott.

Románia U19 – Franciaország U19 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Coubis (82.) ill. Tchaouna (12.), Adeline (20.)

Egész mérkőzésen jobban játszott a francia válogatott. A 12. percben a vezetést is megszerezték, amikor Tchaouna lőtt laposan a kapu közepébe, majd a 20. percben kétgólosra növelték az előnyüket, ekkor Adeline lőtt a jobb alsó sarokba. A franciáknak több lehetősége is volt a játékrészben, de több gólt már nem lőttek.

A második félidőben sem változott a játék képe, a franciák jobban játszottak, azonban már a románoknak is voltak momentumai, mint a 61. percben, amikor Radaslavescu lőtt kicsivel a kapu fölé. A 82. percben még a szépítés is összejött a hazaiaknak, amikor Coubis talált be a bal alsó sarokba. A 86. percben egyenlíthettek is volna, de Ilie találatát les miatt érvénytelenítették. Végül már nem változott az eredmény a lefújásig.

Az A-csoport jelenlegi állása: