Az Arsenal vinné, a Barcához menne a Leeds csillaga – sajtóhír

Hosszú hetek óta téma az angol bajnokság (Premier League) elmúlt szezonjában épphogy bennmaradó Leeds United legértékesebb játékosának klubváltása…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

Fabrizio Romano aktuális értesülései szerint a Leeds United klubváltás előtt álló brazil támadója, Raphinha már hónapokkal ezelőtt megállapodott a Barcelonával, azonban a klubok közt nem történt egyezség. A megszerzése iránt ugyancsak érdeklődő Arsenal eddigi ajánlatát szintén keveselte a Leeds vezetősége David Ornstein tudomása értelmében.

A 25 éves porto allegrei születésű támadó az elmúlt két idény alatt 65 mérkőzésen 17 gólt szerzett a “fehérek” színeiben, melyből 11 találat a legutóbbi szezon során fűződött a nevéhez. Raphinha hazájában az Avaí csapatában nevelkedett, 2015-ben a portugál Vitória Guimaraeshez csatlakozott az öreg kontinensre, melynek első csapatában két év alatt 19 találatig jutott. Ezt követően a Sporting CP és a francia Rennes alkalmazásában töltött el egy-egy idényt, mielőtt 20 millió euró ellenében csatlakozott volna a Leedshez.

Raphinha emellett 2021-es debütálása óta kilenc találkozó leforgása alatt három alkalommal volt eredményes a brazil válogatottban, ahol egyre fontosabb szereplővé kezdte kinőni magát.

Egyelőre jósolni is lehetetlen, hogy a fent említett két érdeklődő közül végül melyikük fog befutóként kikerülni.