Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött vezetőedzőjéről az olasz középcsapat – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina gárdája a szerdai napon bejelentést tett vezetőedzőjét illetően…

(Photo by Lisa Guglielmi/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

A Fiorentina csapata hivatalos csatornáin keresztül közölte, hogy megújította múlt nyáron kinevezett vezetőedzője, Vincenzo Italiano szerződését 2024-ig, amely opcionálisan 2025-ig megújítható lesz.

A 44 esztendős szakember 2014-es visszavonulása óta foglalkozik edzősködéssel. Italiano különböző alacsonyabb osztályú és/vagy korosztályos csapatok irányítása után a Trapani mestere volt, melyet a 2018-2019-es évadban a harmadosztályból vezetett egy osztállyal feljebb a playoff megnyerésével. Ezt követően két szezont töltött a Spezia élén, melyet a másodosztályú rájátszás győzteseként feljuttatott, majd a Serie A 2020-2021-es idényben elért 15. helyezéssel pedig biztosan tartotta bent őket a legjobbak mezőnyében.

Italianót múlt nyáron nevezték ki a Fior kispadjára, miután Gennaro Gattuso 22 nappal a bejelentése után felbontotta a július 1-jétől életbe lépő szerződését a csapatnál.

A tehetséges szakember irányítása alatt a “violák” a bajnokságban elért hetedik helyezés jóvoltából jogosultságot nyertek arra, hogy részt vegyenek az Európa-konferencialiga idei selejtezőiben, és Italiano lehet a garancia arra, hogy a következő szezonban még komolyabb célokért küzdhessenek.

Kinevezése óta a csapat 45 mérkőzéséből 23-at nyert meg öt döntetlen és 16 vereség mellett.