Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, hol játszik Boateng a következő idényben – HIVATALOS

A szebb napokat is látott egykori vándormadár ghánai válogatott jövőjét övező kérdések végére a szerdai napon pont került…

(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

A Bundesliga-tagságát az elmúlt idény végeztével osztályozón megőrző Hertha BSC csapata hivatalos oldalán keresztül adott tájékoztatást róla, hogy a következő szezont is a klub alkalmazásában tölti a rutinos támadó, Kevin-Prince Boateng.

A 35 esztendős csatár 2005 óta íródó profi karrierje során immár a 12 különböző csapatnál szerepelt, a leghosszabb időt egy helyen 2010 és 2013 között töltötte az AC Milan együttesénél töltötte. Továbbá ugyancsak emlékezetes időszakot húzott le a Schalke 04 csapatában, megfordult még a teljesség igénye nélkül a Las Palmas, az Eintracht Frankfurt és a Sassuolo kötelékében, 2019 tavaszán kipróbálhatta magát a Barcelonában, szerepelt a Besiktas gárdájában kölcsönben, valamint az olasz másodosztályú Monza soraiban is feltűnt.

Boateng egy évvel ezelőtt tért vissza nevelőegyesületéhez, és az előző szezonban 18 bajnoki mérkőzésen szerepelt a berlini gárda soraiban, de egyetlen alkalommal sem tudott eredményes lenni.

Karrierjében nyolc év után először fordul elő, hogy egymást követő két szezont ugyanabban a klub színeiben kezdhet meg, mióta 2013 és 2015 között a Schalke futballistája volt.

Boateng karrierje legjobb évében 10 gólt termelt a spanyol bajnokságban (2016-2017), míg a korosztályos válogatottként Németországot erősítő támadó a felnőttek közt Ghána színeiben 15 meccsen 2 gólt szerzett 2010 és 2014 között.