Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszületett a megállapodás a Chelsea elvágyódó csatáráról – sajtóhír

Az elmúlt hetek intenzív tárgyalásai úgy tűnik, hogy eredményre jutottak, a megbízható forrás szerint eldőlt a Chelsea támadójának további sorsa…

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

Fabrizio Romano értesülései szerint a felek megállapodtak abban, hogy az Inter csapata 8 millió euró és további bónuszok ellenében kölcsönveszi a Chelsea-től korábbi játékosa, Romelu Lukaku játékjogát. A hírek szerint a megállapodás nem tartalmaz vételi opciót a milánóiak számára.

A 29 esztendős erőcsatár az elmúlt szezonban 44 tétmérkőzés alatt 15 gólt szerzett a londoni klub színeiben, de így is messze volta legjobb formájától, és a korábbi kijelentései, valamint a beszámolók értelmében arra következtethetünk, hogy egyáltalán nem érzi jól magát Angliában. Többször is kijelentette, hogy vissza szeretne térni a milánói csapathoz. Lukaku az ideit megelőző két szezon alatt 95 mérkőzésen 64 gólt szerzett a milánóiak színeiben. A gyengébb éveit követően újra felépítette magát náluk, azonban tavaly nyáron általános meglepetésre maga mögött hagyta az olasz bajnokot, melyhez saját bevallása szerint azóta is visszavágyik.

Lukaku ezt megelőzően 2011 és 2014 között már állt a Chelsea alkalmazásában, akkor azonban szintén nem tudott gyökeret verni magának, így múlt nyáron 97.5 millió font ellenében annak reményében váltott klubot, hogy másodjára bizonyítani tudja rátermettségét a Stamford Bridge-en, amely azonban egyelőre nem sikerült.

A 102-szeres belga válogatott támadó ezen kívül az Anderlecht (2009-2011), az Everton (2014-2017) és a Manchester United (2017-2019) csapataiban szerepelt pályafutása során.

Mivel mostani klubváltása úgy tűnik, hogy csak átmenetileg szól, jelen állás szerint jövő nyáron újból visszatérhet majd a “kékekhez”.