Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb: az angolok nagy verést mértek a szerbekre

Folytatódott az U19-es Európa-bajnokság csoportköre. A B-csoportban Anglia egy Szerbia elleni győzelemmel már két kört követően bebiztosíthatta a továbbjutását, a kvartett másik mérkőzésén Ausztria és Izrael csapott össze egymással.  

Anglia U19 – Szerbia U19 4-0 (2-0)
Gólszerzők: D. Scarlett (5., 40.), Chukwuemeka (68.), D. Jebbison (90+1.)

Anglia kettős győzelemmel már biztos továbbjutó, ugyanis a kiegyenlített mérkőzés képe ellenére simán legyűrték a szerbeket. A vezetést már nagyon korán megszerezték a szigetországiak, a Tottenham támadója Dane Scarlett tudott eredményes lenni az 5. percben. A 18 éves csatár pedig még a félidő előtt kettőre növelte csapata előnyét, így nyugodtan mehettek pihenőre az angolok. A második félidőre is két gól jutott, előbb a játékrész derekán Chukwuemeka tudott eredményes lenni, majd a ráadásban Daniel Jebbison állította be a 4-0-ás végeredményt. Szerbiának még van esélye a továbbjutásra, azonban ahhoz le kell győzniük Izraelt.

Izreal U19 – Ausztria U19 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Kassus Abed (5.), A. Lugasi (29.), I. Madmon (52. – büntetőből), O. Gloukh (54.) ill. A. Jasic (24.), Y. Demir (76.)

Izrael ezúttal is borította a papírformát, a Szerbek elleni döntetlent követően most Ausztriát le is tudták győzni. Az osztrákok hiába próbálkoztak közel háromszor annyi lövéssel, a gólokat az izraeliek lőtték. A vezetést már az 5. percben megszerezték Kassus találatával, amire még tudták válaszolni szomszédaink a 24. percben Jasic révén. Viszont mindössze 5 perccel később újra előnyhöz jutottak Izreal, a gólt Lugasi szerezte. A második félidő elején pedig két gyors góllal el is döntötték a találkozó sorsát az izraeliek, az 52. minutumban Madmon rúgta be a jogosan megítélt büntetőt, majd két perccel később Gloukh növelte háromra csapata előnyét. Ausztria pedig már csak egy góllal tudott erre válaszolni, amelyet Yusuf Demir szerzett, ennek következtében vereséget szenved és búcsúzik a tornától, míg Izreal már féllábbal a legjobb négy között érezheti magát.

A B-csoport jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a SofaScore LiveScore