Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: orvosira várják az új csatárt – sajtóhír

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Borussia Dortmund csapata hamarosan végrehajthatja várva várt nyári csatárigazolsáát…

(Photo by Michael Bulder/NESImages/vi/DeFodi Images via Getty Images)

Fabrizio Romano megerősítette, hogy az Ajax Amszterdam csapatától érkező Sebastien Haller hamarosan megérkezik a Borussia Dortmund együtteséhez, hogy átessen a szerződtetése előtti, szükséges orvosi vizsgálatokon. Az olasz újságíró úgy tudja, hogy a BVB 35 millió eurót fizet az elefántcsontparti támadóért előző klubjának.

A 26 éves támadó a francia Auxerre csapatában nevelkedett, majd először 2015-ben került Hollandiába az Utrecht csapatához. Haller számára a Bundesliga sem ismeretlen, hiszen 2017 és 2019 között két évet töltött el az Eintracht Frankfurt alkalmazásában, miközben minden sorozatot figyelembe véve 77 találkozó leforgása alatt 33-szor volt eredményes, ebből 24 találatot a német élvonalban szerzett. Ezt követően szerződött Angliába a West Ham Unitedhez, azonban másfél év alatt szerzett 14 gólja után búcsút intett és 2021 januárjában került előző állomáshelyére.

Haller az elmúlt másfél szezon alatt 66 mérkőzésen 47 gólig jutott az amszterdami klub színeiben, az Eredivisie előző kiírását 21, a teljes 2021-2022-es évadot pedig 34 találattal tudta le.

A Dortmundnak Erling Haaland távozása után lenne nagy szüksége egy gólerős támadóra, akire reményeik szerint most, Haller személyében találtak rá.