Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatért a szlovákok rutinos játékosa – HIVATALOS

A szlovák bajnok Slovan Bratislava együttese egy tapasztalt szlovák játékos hazatérésére adott hírt a csütörtöki napon…

(Photo by Anze Malovrh/kolektiffimages/DeFodi Images via Getty Images)

A Slovan Bratislava két évre szóló szerződést kötött a hazájába hosszú idő után visszatérő tapasztalt középpályással, Juraj Kuckával.

A 35 éves középpályás az elmúlt évtized jelentős részét Italiában töltötte, hiszen megfordult a Genoa (2011-2015) és az AC Milan (2015-2017) alkalmazásában, a legutóbbi két és fél évet pedig a “sonkásoknál” töltötte, ahová a török Trabzonsportól került. Kucka ez idő alatt 74 tétmérkőzésen 17 gólt szerzett a Parma színeiben, azonban a 2020-2021-es idényben lőtt hét bajnoki találata ellenére az egykori patinás olasz csapat simán kipottyant az évad végén a Serie A mezőnyéből. Az elmúlt szezont az angol bajnokságból kieső Watford alkalmazásában töltötte, 26 bajnokin egy gól fűződött a nevéhez.

“Nagyon megható ez a pillanat, hosszú évek után térek vissza a hazámba. Bízom benne, hogy a Slovannal sikeresek leszünk” – mondta bemutató sajtótájékoztatóján a tapasztalt futballista.

Kucka utoljára 2008-ban futballozott hazájában, ahol a Sport Podbrezová és a Ruzomberok csapatait erősítette, majd még az olasz kaland előtt 2009 és 2011 között a cseh Sparta Praha futballistája volt.

A rutinos labdarúgó klubkarrierje mellett 2008 óta 92 alkalommal lépett pályára a szlovák nemzeti csapatban, ezalatt tíz gólt lőtt a válogatottban.