Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kolumbia: hátrányból került előnybe az Atlético Nacional a döntőben – videóval

Magyar idő szerint a csütörtök hajnali órákban rendezték meg a kolumbiai bajnokság (Categoria Primera A) idei első, Apertura kiírása döntőjének első mérkőzését…

(Photo by VIEW press/Corbis via Getty Images)

A 2022-es kolumbiai Apertura döntőjének első összecsapásán az Atlético Nacional hátrányból fordítva diadalmaskodott 3-1-re a tavalyi első kiírást megnyerő Deportes Tolima ellen. A vendégek egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, és a kezdést követően rögtön több lehetőség adódott előttük, majd az első játékrész derekánál egy szöglet után Anderson Plata közvetlen közelről bekotorta a vezetést érő találatukat. A zöld-fehérek azonnal fokozni tudták az iramot, és néhány perccel a szünet előtt kiegyenlítettek, miután Danovis Banguero sodorta közelről a játékszert a hálóba Domínguez kapus hibáját követően. A második játékrész elején Plata több alkalommal is növelhette volna a Deportes előnyét, azonban Mier bravúros formában védte a hazaiak kapuját. Már az utolsó húsz percen belül jártunk, amikor Yerson Candelo remekül vette érszre, hogy a kapus kint áll a ketrecéből, és a saját térfeléről egy káprázatos emeléssel szerezte meg a vezetést érő találatot. A hazai publikum és a játékosok természetesen extázisban ünnepeltek. A hosszabbítás perceiben a csereként beküldött Andres Andrade egy ziccer végén elegánsan lőtte ki a hosszú alsót, így az Atlético kétgólos lépéselőnybe került a visszavágóra.

A fénykorát Pablo Escobar klubvezetése idején élő medellíni gárda nagyon közel került ahhoz, hogy öt év után újra bajnoki címet szerezzen. A döntő visszavágóját hétfőre virradóra fogják rendezni a Tolima otthonában.

A kolumbiai bajnokság alapszakaszában a 20 csapat 20 fordulót játszott egymással (egy meccset minden ellenféllel, plusz még egyet mindenki a legnagyobb riválisával), majd az első nyolc jutott be a rájátszásba, ahol a résztvevőket két négyes csoportba osztották, melynek győztesei játsszák az országos döntőt.

Atlético Nacional – Deportes Tolima 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Banguero (43.), Candelo (71.), Andrade (90+3.), ill. Plata (23.)