Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kitűzték az új szezon menetrendjét

A csütörtöki napon határozták meg a spanyol bajnokság (La Liga) 2022-2023-as szezonjának fordulónkénti menetrendjét…

Nyilvánosságra hozták a spanyol első osztályú bajnokság (La Liga) 2022-2023-as szezonjának menetrendjét.

Ez alapján eldőlt, hogy az első fordulóban a címvédő Real Madrid együttese az újonc Almería vendégeként lép pályára, a második helyezett Barcelona a Rayo Vallecano ellen indíthatja az új évadot hazai környezetben. Eközben az Atlético Madrid fővárosi rangadót vívhat a Getafe otthonában, a Sevilla pedig Pamplonába látogat az Osasunához.

A szezon legjobban várt rangadói közül az El Clásico első felvonását a kilencedik fordulóban, az október 16-i hétvégén játssza egymással a Real és a Barca előbbi otthonában, míg a 26. fordulóban a március 19-i hétvégén csapnak össze egymással a Camp Nouban.

Továbbá az Atlético és a Real madridi derbijére szeptember 18-án és február 26-án kerülhet sor; a sevillai rangadó keretein belül november 6-án a Real Betis, május 21-én a Sevilla lehet a pályaválasztó; a baszk csatában január 14-én a Real Sociedad, április 16-án az Athletic Club lesz a vendéglátó; míg a barcelonai városi rangadó egyes felvonásai közül december 31-én a Barcelona, május 14-én pedig az Espanyol élvezheti a hazai pálya előnyét.

A La Liga első fordulójának párosításai

Athletic Club – RCD Mallorca
FC Barcelona – Rayo Vallecano
Real Betis – Elche CF
RC Celta – RCD Espanyol de Barcelona
Cádiz CF – Real Sociedad
CA Osasuna – Sevilla FC
UD Almería – Real Madrid
Getafe CF – Atlético de Madrid
Real Valladolid CF – Villarreal CF
Valencia CF – Girona FC