Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a Frankfurt labdarúgója – HIVATALOS

Meglepő hírt tett közzé a csütörtöki nap folyamán az Európa-liga-győztes Eintracht Frankfurt csapata…

Az Eintracht Frankfurt együttese hivatalos oldalain keresztül erősítette meg, hogy befejezi az aktív pályafutását a csapat osztrák hátvédje, Martin Hinteregger.

A korábban a Red Bull Salzburg akadémiáján nevelkedő válogatott hátvéd a klub vezetésével folytatott csütörtöki megbeszélését követően döntött karrierje lezárása mellett. Hinteregger négy idény alatt 138 mérkőzésen viselte a “sasok” szerelését, ezalatt védő létére 14 találattal segítette csapata boldogulását.

“Tavaly ősszel fontolóra vettem, hogy a szezon végén visszavonulok, és mostanra meghoztam a döntést. Az Európa-liga megnyerését igyekeztem kiélvezni, mert tudtam, hogy ez az utolsó nagy győzelmem. Fantasztikusan éreztem magam a csapatnál, a szurkolók fantasztikusak, igazi második otthonra leltem. Csak hálával tartozom és örömmel gondolok vissza az Eintrachtnál töltött időszakra. Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatását, melyeket az évek során kaptam. 

Az elmúlt szezonban a teljesítményem ingadozott, nem éreztem magamban a motivációt, a győzelmek már nem érintettek meg, a vereségek viszont rosszul estek.”

A német sajtóban felmerültek olyan híresztelések, hogy Hinteregger egy osztrák szélső jobboldali párttal szimpatizál, és ezért kell távoznia a csapattól és a sportolói karriertől, melyet a Frankfurt hivatalos oldalán közzétett nyilatkozatában cáfolt:

“Sajnálom, ha egyes meggondolatlan szavaim ingerültséghez vezettek, vagy félreértést okoztak. Még egyszer szeretném világosan leszögezni: a lehető leghatározottabban elítélem a jobboldali, intoleráns és embertelen eszméket. Aki ismer, az tudja. A legfontosabb, hogy átgondoljam hogyan tovább. Hálás vagyok, hogy az Eintracht támogat engem és lehetőséget adott arra, hogy felbontsuk a szerződésemet.”

Hinteregger pályafutása során 2013 óta 67 alkalommal lépett pályára az osztrák válogatottban.