Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: újabb klub változtat a címerén

Az elmúlt tíz-tizenöt évben során szinte minden angol professzionális futballklub megváltoztatta már a címerét. Német gárda ilyenkor durván beleszalad a szurkolók ellenállásába, míg mások sikeresen tudják frissíteni ezzel a lépéssel az összetartó erejű emblémát.

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

A következő címerváltó egylet az Aston Villa lehet. A birminghamiek még nem kapkodtak el semmit, csupán a hivatalos csatornáikon számoltak be a döntésről, hogy váltás közeleg. A Villa más klubokkal ellenben szeretné kikérni a szurkolók véleményét is. Bár a kihangsúlyozásra került, hogy a rajongók konzultációs csoportja már-már vétójoggal szólhatnak hozzá a tervekhez. Viszont nem lesznek közvélemény kutatások, illetve a végső szó is a klubvezetésé lesz.

A témában szakértőnek is számító FootyHeadlines blog szerint várható, hogy az évtizedek óta használatban lévő pajzs alakzat helyett visszatér a körforma a címer alapjának. Ez utóbbira is volt már példa, még 1973. és 1990. között.

Az Aston Villa jelenlegi címere 2007-től van használatban, bár már többször is ráncfelvarrták, mint legutóbb 2016-ban. Viszont az újítás nem lesz egyhamar, lévén máris leszögezték, hogy „nem biztos”, hogy találkozhatunk az új logóval a 2022/23-as idény alatt.