Szerződést bontott a kieső csapatkapitánya – HIVATALOS

Az olasz bajnokság (Serie A) elmúlt idénye végeztével kieső Genoa csapatkapitánya elhagyja az együttest…

(Photo by Danilo Vigo/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

A Genoa csapata hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy közös megegyezéssel felbontotta csapatkapitánya, Domenico Criscito szerződését.

“Köszönjük az évek során a pályán és azon kívül tett közreműködést. A klub ajtaja jövőbeli visszatérésére mindig nyitva marad. Sok sikert Mimmo!” – áll az egyesület közleményében.

A 35 esztendős balhátvéd a Grifoni és a Juventus akadémiáján nevelkedett, majd felnőtt karrierje jelentős részét ugyancsak az egyesület színeiben töltötte. Criscito 2011 és 2018 között a Zenit Szentpétervár játékosa volt, ahonnan négy évvel ezelőtt tért vissza Genovába. A rutinos labdarúgó a több különböző megszakítás alkalmával eddig 274 pályára lépést vállalt a klub színeiben, mely során hátvéd létére 30 találatot és 13 előkészítést regisztrált.

Criscito tagja volt a 2009-es U21-es Európa-bajnokságon bronzérmes olasz korosztályos válogatottnak, míg a felnőttek közt 26 mérkőzés jutott neki a nemzeti csapatban.

Gianluca Di Marzio beszámolói értelmében a rutinos futballista az MLS-ben versenyző Toronto FC gárdájában készül folytatni pályafutását.