Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real: távozna a mellőzött támadó – sajtóhír

2018 nyarán óriási reményekkel tért vissza Madridba Mariano Diaz. A Real Madrid akadémiáján nevelkedő dominikai csatár Cristiano Ronaldo távozása után érkezett és rögtön magához ragadta a portugál korábbi mezszámát, a 7-est.

(Photo by Quality Sport Images/Getty Images)

Azonban Diaz nem sziporkázott első szezonjában mindössze 4 gólt szerzett és Eden Hazard érkezésével le kellett mondania előkelő mezszámáról is. Ezután még inkább periféria szorult. A legutóbbi szezonban mindössze 11 meccsen szerepelt és egy gólt szerzett. A Marca információ szerint Diaz megelégelte a kevés játéklehetőséget és közölte a madridi vezetéssel távozási szándékát.

Diaz a Real Madrid utánpótlásában nevelkedett, ahonnan 2017-ben igazolt a Lyonba. A francia csapatnál olyan jól szerepelt, hogy rögtön egy szezon után visszatérhetett nevelőklubjához.

A 28 éves támadónak még egy évig érvényes szerződése van a Real Madriddal, így az őt leigazolni vágyó csapatnak mindenképpen fizetnie kell a játékjogáért. Diaz értékét a transfermarkt 6 millió euróra becsüli az értékét.