Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “Nem hasonlíthatjuk magunkat az Aranycsapathoz…”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a pénteki napon tartott online sajtótájékoztatójában értékelte a nemzeti csapat jelenlegi helyzetét…

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi érthetően elégedett a nemzeti csapat Nemzetek Ligája A Ligájában nyújtott teljesítménye kapcsán, és ennek szellemében adott helyzetjelentést:

“A válogatottnak az egység a legnagyobb erőssége. A “csak együtt” remek szlogen, és tökéletesen igaz a csapatunkra. Akár vesztünk, akár nyerünk, nálunk mindig tökéletes az egység. Meg kell próbálnunk bennmaradni a Nemzetek Ligája A-divíziójában. Benne van, hogy nem szerzünk több pontot, de mindent megteszünk azért, hogy bennmaradjunk a legjobbak között. Bármi megtörténhet az utolsó két fordulóban.

Elégedett voltam a keret fiataljaival, Gera Zoltánnal nagyszerűen tudunk együttműködni, remek munkát végez az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként, ennek is köszönhető, hogy többeket is meghívtam az utóbbi időben a csapatából az A-válogatottba.”

Az olasz szakember igyekezett a helyén kezelni az angolok elleni fölényes győzelmet: “nem hasonlíthatjuk magunkat az Aranycsapathoz, de az angolok elleni 4-0-s siker összehasonlítható eredmény a legendás 6:3-mal, biztos vagyok benne, hogy sok szurkoló hosszú évekig emlékezni fog erre az eredményre.”

A Nemzetek Ligája küzdelmei szeptemberben folytatódnak az utolsó két csoportmérkőzéssel.

A csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore