Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenalban folytatja a City támadója – sajtóhír

Úgy tűnik, hogy végre lezárulhat a több hete húzódó huzavona, és a Manchester City eladásra szánt támadója meglelheti új állomáshelyét…

Fabrizio Romano a vasárnapi beszámolójában közölte, hogy megszületett a megállapodás, melynek értelmében a Manchester City csapatától távozó Gabriel Jesus az Arsenal együttesében folytatja a pályafutását. Az olasz sportújságíró százszázalékosnak nevezte a transzfert, és az ilyenkor használatos “here-we-go” jelölést is rátette.

A 25 esztendős brazil támadó a Palmeirastól történt leigazolása óta már az ötödik teljes szezonját fejezte be a Citynél. Jesus a legjobb idényében 23, ill. 21 találatig jutott a 2018-2019-es és a 2019-2020-as idény folyamán. Ezzel szemben az elmúlt szezonja gyengébben sikerült számára, hiszen minden sorozatot figyelembe véve csak 14 gólt szerzett, miközben a legutóbb befejeződött kiírásban 13 találat fűződött a nevéhez.

Az 56-szoros brazil válogatott csatár az angol klubhoz való 2017-es csatlakozása óta összességében 236 mérkőzésen 95 gólt szerzett. Jesus aktuális szerződése 2023 nyaráig köti őt a Cityhez, vagyis idén nyáron még átigazolási díj fejében hagyhatja el az Etihad Stadiumot, amit eddigi klubja ki is használ.

A hírek szerint Jesus 2027-ig írhat alá az “ágyúsoknál”, akik 45 millió fontos átigazolási díjat fizetnek szolgálataiért cserébe.