Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi csapatához térhet vissza Jesse Lingard – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint a Manchester United csapatát elhagyó Jesse Lingard korábbi klubjához csatlakozhat újra a nyáron. 

 (Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint a West Ham United tárgyalásokba kezdett a Manchester United csapatától távozó Jesse Lingarddal, aki szerződése lejártával ingyen igazolhat a londoni klubhoz a nyáron.

A sportoldal úgy tudja, hogy a tárgyalások még csak kezdeti fázisban vannak, és nem tettek még konkrét ajánlatot a játékosnak.

Lingard a 2020/21-es szezon második felében töltött egy elég sikeres kölcsönt a West Hamben, de ezt a jó formát nem tudta átmenteni az MU-ba, és mindössze 2 gólt szerzett az előző idényben 22 mérkőzésen, ráadásul főleg csak csereként számítottak rá a menedzserek. David Moyes azonban még lát benne fantáziát, és végleg leigazolná a támadót.

Lingard 2001 óta a Manchester United játékosa, akkor az akadémia U9-es csapatában kezdte, majd felküzdötte magát egészen az első csapatig, ahol 2014-ben debütált Louis van Gaal regnálása alatt.

Minden sorozatot figyelembe véve 232 mérkőzésen lépett pályára az MU színeiben az elmúlt 8 évben, és összesen 35 gólt szerzett, de sose tudta megalapozni a helyét a kezdő tizenegyben és szinte mindig csak csereként számoltak vele. A klub korábban bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Lingard június 30-án lejáró szerződését, így ingyen igazolhatóvá válik a nyáron.

A West Ham egy igazolást már bejelentett: Nayef Aguerd érkezett a Rennes csapatától 35 millió euró ellenében, de hamarosan megerősíthetik, Alphonse Areola szerződtetését is a PSG-ből.