Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az AS Roma visszalépett a Barcelona elleni Gamper-kupától – hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma csapata kiadott egy hivatalos közleményt, amiben jelezte, hogy visszalép a Barcelona ellen tervezett Gamper-kupától. 

(Photo by Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images)

Az AS Roma a hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy nem fognak pályára lépni a Barcelona ellen a Gamper-kupában.

A két csapat már korábban megegyezett arról, hogy egymás ellen fognak játszani a minden szezon előtt megrendezésre kerülő Gamper-kupán augusztus 6-án, ahol nem csak a férfi, hanem a női csapatok is összecsaptak volna idén a Camp Nouban.

Az AS Roma azonban ma úgy döntött, nem fognak szerepelni a találkozókon:

“A döntés annak a következménye, hogy módosítani kell a nyári barátságos mérkőzések terveit, mind a férfi, mind pedig a női csapat esetében azért, hogy mindkét fél számára a lehető legjobb felkészülést és munkakörülményeket biztosítsuk a 2022/23-as szezonra.

– írták a közleményben az olaszok, akik szerint így kevesebb utazással fogják megoldani a felkészülésüket, de sok sikert kívánnak a Barcelonának az előszezonhoz, és köszönik szépen a meghívást.

A Barcelona is közleményben tudatta a döntést, bár szerintük “egyoldalúan, minden ok nélkül” léptek vissza a mérkőzésektől és a már megkötött szerződéstől. A katalán gárdának így most nagyon rövid időn belül kell új ellenfelet találnia. A Barcelona emellett jogi lépéseket kíván tenni az olaszok ellen, amiért váratlanul felmondták a szerződésüket és kárt okoztak a klubnak és a szurkolóknak.