Higuaín: “Azon dolgoztunk, hogy az Arsenalhoz kerüljek…”

Az MLS-ben szereplő Inter Miami szebb napokat is látott rutinos argentin támadója hosszabb exkluzív interjújában beszélt karrierje legfontosabb pillanatairól…

(Photo by Michael Reaves/Getty Images)

A szebb napokat is látott Gonzalo Higuaín a héten a TyC Sports részére adott exkluzív interjút, melyben számtalan különlegességet megosztott a nagy közönsségel.

Pipita például elárulta, hogy amikor 2013-ban elhagyta a Real Madrid csapatát, először nem a Napolihoz szeretett volna igazolni: “jól emlékszem, hogy végül azért kerültem a Napoliba, mert azon dolgoztunk, hogy az Arsenalhoz kerüljek, azonban az utolsó pillanatban visszaléptek, és azt mondták, hogy túl drága vagyok nekik. Erre néhány nappal később 80 millió eurót fizettek Mesut Özilért…”

Az egykor Diego Maradona által erősített Partenopei színeiben imádták őt a szurkolók, három évet töltött a klubnál, ezalatt minden sorozatot figyelembe véve 146 mérkőzés leforgása alatt 91 találatot szorgoskodott össze. Higuaín ezalatt a 2015-2016-os idényben új Serie A-s rekordot állított fel egy szezon alatti 36 szerzett góljával, majd azon a nyáron a nápolyiak gyűlölt riválisa, a Juventus szolgálatába szegődött 90 millió euró ellenében, onnantól kezdve pedig közutálat tárgyát képzi a délolasz városban.

“36 gólt lőttem az utolsó évemben, és mégsem nyertünk semmit. Azon gondolkoztam, hogy mit tudnék még tenni? Behatároltak voltak a klub lehetőségei, én pedig szerettem volna címekért versenyezni, ezért döntöttem a távozás mellett. Amikor jött a Juventustól a megkeresés, kizárólag ez motivált, hogy náluk trófeákért lesz lehetőségem küzdeni. A Napoli szurkolói dühösek voltak rám, minden alkalommal, amikor visszatértem, csak gyűlölködtek miattam. Végülis ami történik, az megtörténik, nem foglalkoztam vele, és az ellenem irányuló folyamatos sértések és gyűlölet ellenére a továbbiakban nyolc mérkőzésen hat gólt szereztem ellenük.”

“Pipita” az olasz rekordbajnok színeiben az első idényében 32 gólig jutott el, a másodikban pedig 23-ig, Cristiano Ronaldo érkezése után viszont nem maradt számára a hely, s a 2018-2019-es idényben kölcsönben megfordult az AC Milanban és a Chelsea-ben is, a két csapat színeiben együttesen 13 gólra volt képes. Ezt követően még egy szezont eltöltött a Juve alkalmazásában, ám 2020 szeptemberében David Beckham MLS-csapatához, az Inter Miami gárdájához igazolt.

“A Juventusnál azért megkövelték a súlyomat, próbáltam kicsit jobban odafigyelni magamra, de nem különösebben foglalkoztam vele, mert így is képes voltam 30 gólt szerezni, semmi nem múlt rajta. Néhány fotózáson azért behúztam a hasamat” – említette kedélyesen a torinói időkkel kapcsolatban.

Higuaín az elmúlt szűk két év alatt 15 gólt szerzett az MLS-ben, miközben átmenetileg bátyjával, az azóta már visszavonuló Federico Higuaínnal is csapattársak lehettek. Némileg már bulinak fogja fel az egészet, mint amilyen az egész amerikai bajnokság, de az előző idényben 30 bajnokin 12 találatig jutott.