Argentin védőért verseng az MU és az Arsenal – sajtóhír

Nemzetközi sajtóhírek szerint az Arsenal és a Manchester United vezetősége ugyanazt a játékost szemelte ki magának hátvédsora megerősítése érdekében…

(Photo by Michael Bulder/NESImages/DeFodi Images via Getty Images)

A GOAL információi szerint az Arsenal együttese újabb ajánlatot tett az Ajax Amszterdam részére Lisandro Martínez játékjogáért cserébe, aki iránt a Manchester United csapata ugyancsak megalapozott érdeklődést mutat.

A 24 éves argentin középhátvéd 2019-ben mintegy 7 millió euróért cserébe szerződött a holland egyesülethez. Hazájában ezt megelőzően a Newell’s Old Boys és a Defensa y Justicia gárdáit szolgálta. Menet közben pedig folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottaknak. 2019-ben a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, ahová azóta egyre többször behívót kap, tagja volt a  tavaly nyári Copa América-győztes csapatnak is. Eddig hét alkalommal lépett pályára Lionel Scaloni nemzeti együttesében.

Martínez az első európai szezonjában 41 tétmeccsen lépett pályára az Ajax színeiben, annak ellenére, hogy a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt végig sem játszották. Az előző, második idényében 42 mérkőzésen kapott lehetőséget, hátvéd létére pedig az egy évvel korábbi két gólja után háromszor is eredményes tudott lenni, míg legutóbb befejeződött idényben 37 tétmérkőzésen egy találat fűződött a nevéhez, sallangmentes játéka révén a csapat legjobbjának választották meg.