Honvéd: a keret erősítéséről beszélt az új skót edző

Thomas Courts vezetőedző szerint elsősorban a középpályán és a csatársorban kell megerősíteni a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának keretét.

 (Photo by Steve Welsh/Getty Images)

A skót szakember ugyanakkor arra egyelőre nem tudott válaszolni, hány futballista érkezése várható, mivel előbb a szlovéniai edzőtáborban és edzőmérkőzéseken is szeretné látni a jelenlegi tanítványait.

“A keret tagjai profik, elkötelezettek és keményen dolgoznak az eddigi tapasztalataim szerint. A hozzáállással rendkívül elégedett vagyok”

– beszélt az MTI-nek első benyomásairól a 40 éves tréner.

“A klubnál is nagyon pozitívak az első impulzusaim, mert európai színvonalú infrastruktúra fogadott és nagyon szívélyesen köszöntöttek az egyesületnél”.

A két hete kinevezett Courts szerint hasonló feladat vár rá a Honvédnál, mint előző csapatánál, a Dundee Unitednél, ugyanis a skót együttes csalódást keltő kilencedik helyen végzett 2021-ben, majd az előző szezonban irányításával negyedikként zárt.

A kispestiek az előző két idényben a bennmaradásért harcoltak, szerinte nagyobb szervezettségre és önbizalomra lesz szükség ahhoz, hogy a 2022/23-as évadban ennél jobban teljesítsenek. Elsősorban azt nevezte fontosnak, hogy a Honvéd “szenvedélyes szurkolótábora büszke legyen a csapatra”.

A Budapest Honvéd tavaly a tizedik, idén pedig kilencedik helyen végzett az OTP Bank Ligában.